Evaluatorii raportului final al proiectului 34PCCDI/2018 concluzionează următoarele:
„Din punct de vedere stiintific si tehnic, proiectul detine o resursa umana valoroasa si in crestere, inter si trans-disciplinara (7 entitati stiintifice si academice), cu expertiza si experienta necesara, cu o infrastructura de cercetare adecvata realizarii lui, cu potential crescut de colaborare internationala.
Gradul de noutate il reprezinta crearea unei baze solide în cercetarea românească a unei construcții instituționale a managementului integrat al resurselor de apă, sol și diversitate biologică/ecologică.
De asemenea, proiectul, prin realizarile lui pune bazele implementarii legislației existente cu privire la managementul resurselor de apă, consolidand potențialul de răspuns al României la cerințele europene din domeniu, Rezultatele proiectului, diseminarea acestora va avea un impact important prin dezvoltarea unor organizatii de cercetare performante, capabile să devină operatori regionali şi globali in domeniu.
Rezultatele stiintifice si tehnice obtinute recomanda echipa de cercetare sa devina un factor cheie (liedership) in luarea unor decizii importante in spatiul European integrat. Un obictiv important, crearea de noi locuri de munca a condus la consolidarea resursei umane, urmărind fidel complementaritatea cu echipele existente si cresterea capacitatii de cercetare,
Portofoliul de teme de cercetare fundamentala si aplicativă, va permite in viitor colaborarea si accesarea de fonduri europene (Horizont Europe) si cresterea vizibilitatii in plan international. Rezultatele obtinute, indicatorii de realizare, diseminarea rezultatelor, demonstreaza viabilitatea si reusita de implementarea a acestui proiect.”
Documentul de evaluare al raportului final poate fi descărcat de aici: https://drive.google.com/file/d/12moAJV6xZg8USid4hUOypc6PS32KnEr8/view?usp=sharing